viernes, 17 de junio de 2011

Què fer el 19J?

Hola a tohom,

Volem la pau a la manifestació del 19J i arreu. Per això:

1. Roba blanca:

El 15J es van produir uns fets absolutament reprobables. Hem rebatjat aquests actes a nivell verbal. Ara ho materialitzarem simbòlicament.

Per a la mani del 19J podem portar samarretes blanques en senyal de pau.També podem dur trossos de roba blanca (llençols o draps) lligats al braç esquerra en senyal de pau. Qualsevol símbol pacifista serà benvingut.

Difonem el missatge a nivell estatal i europeu! Participa en la difusió per email, cartell, etc.

2. Com actuar sobre els violents:

Tots i totes els i les manifestants podem actuar per a aconseguir que la convivència pacífica es respecti. Esperem que el 19J tot transcorri amb normalitat. No obstant, si algú decidís rebentar la manifestació podem fer les coses següents:

[ATENCIÓ: hem d’actuar sempre en grup: la presència del grup és molt important per a tranquilitzar la resta. Si no us sentiu amb força d’encarar una d’aquestes situacions, no ho feu, però aviseu a la resta de gent perquè segur que a prop hi ha algú amb experiència per a fer-ho]:

Þ PRIMER: Si veiem a algú tapant-se la cara demanem-li que se la destapi i que abandoni la manifestació.

Þ SEGON: Si veiem a gent destrossant mobiliari o increpant a la policía, demanent-los amablement (sense ser agressiu) que deixin de comportar-se així i que abandonin la manifestació. Això és molt important. Quan la gent sent que el grup els rebutja, majoritàriament deixen de fer el que están fent. Però ho hem de fer grupalment, no en solitari. Senyaleu-los i mostreu rebuig a la seva actitud.

Þ TERCER: si no aconseguim que parin, assenyalem-los i fem visible que tanta gent com sigui possible els vegi i , fent un cercle al seu voltant, de forma pacífica i dient-los, amb calma, que deixin de fer el que fan. Els invitarem a ,a marxar de la manifestació.

Þ QUART: Fotografiar-los o gravar-los en video: això és molt important per a tenir proves contra ells. Després podeu enviar aquests cideos a les webs de Democràcia Real Ja, Acampades, Assemblees de barri, etc.

Þ CINQUÈ: si som molta gent, podem seure a terra i cantar “Així no” alt i clar.

Þ Recordeu que aquesta manifestació i tot el moviment 15M ens pertanyen a tots i totes. No deixem que el taquin i manipulin. Treballem amb calma per la pau. Tenim la Raó amb nosaltres.

3. Pacte de l’Euro:

Volem mostrar que hi ha un altre camí per a construir Europa. La setmana que ve es signa el Pacte de l’Euro (més informació aquí). Ens sembla un atac frontal als drets dels ciutadans i dels estats. No el volem!

Podeu descarregar-vos cartells sobre el tema aquí

4. Fotos i videos de policía secreta:

És necessari reflexionar sobre les fotos y vídeos que mostren a policies camuflats entre els manifestants. Felip Puig ha di que el seu objectiu no era incitar a la violència. Penseu que això és cert? Mireu el vídeo següent:

Video: http://www.dailymotion.com/video/xjcdni_barcelona-15-junio-2011-mossos-infiltrados-en-la-manifestacion-pacifica-quienes-son-los-violentos_news

Descargar el video:http://www.yousendit.com/download/UnlCSmI5RkVrYUJjR0E9PQ

És clar que el govern de CiU preten criminalitzar el moviment del 15M.

Volem dir que som pacífics i que ho seguirem sent!

Una abraçada a tothom. Seguirem treballant per un món millor!